Дитяча мрія - ліжка у формі машинок, або з мультиками

  • 14 травня 2020 12:11:15
  • Нема 0
  • Переглядів: 311
  • 0

Яскраве ліжечко - відмінний подарунок дитині, яка хоче обставити кімнату яскравими тематичними меблями. Покупка обійдеться дешевше, ніж більшість «обов'язкових» гаджетів, прослужить досить довго і принесе чимало радості своєму маленькому власнику. Підібрати меблі нескладно - каркаси випускаються з різними темами, їхній колір легко підбирається до інтер'єру більшості кімнат.

 

Коли і навіщо потрібні «мультяшні» дитячі ліжка?

01.png 

Машинка або ліжко з мультиками - «перехідні» меблі. Їх купляють дітям у віці 2-7 років, а в 12-14 років змінюють на «доросле» півтораспальне ліжко. Ліжко-машинка або «мультяшка» додає яскравості в інтер'єр. Це зручно, якщо дитячу кімнату хочеться зробити веселою і приємною для малюка, але ремонт в кімнаті продуманий «на виріст» і зроблений нейтральним.

 

Ліжко дитини повинна бути міцним, щоб витримувати дитячу активність. Каркас машинок і «мультиків» спокійно переносить несильні удари, поштовхи, часті перестановки. Він витримує вагу декількох дітей, тому може використовуватися, наприклад, як імітація справжньої великої машини для ігор. Якщо в ліжко встановлені міцні ламелі і матрац з хорошим розподілом ваги, діти можуть навіть стрибати на ній без шкоди для конструкції.

 

Якщо дитині хочеться розмалювати меблі або оформити їх наклейками, недороге ліжко-машинка або з мультиками - те, що потрібно. У нього високі бортики, тому стіни будуть захищені. Малюнки і наклейки легко зняти і відчистити з гладенької поверхні. Але при бажанні їх можна залишити до кінця терміну служби ліжка.

 

Різновиди і особливості

01.png 

Більшість дитячих ліжок-машинок і з мультиками - одноярусні. Вибирати двоярусні моделі рекомендується для дітей з різницею у віці не більше 1-1,5 років. До базової комплектації може входити або каркас з ламелями, або простий каркас. У другому випадку ламельну основу потрібно купувати додатково. Але її можна буде використовувати після заміни «мультяшного» каркаса на «дорослий».

 

Що ще може бути у дитячих ліжок:

 

  1. Ящики. Моделі з ящиками зручні для зберігання дитячих речей. У них можна прибирати змінну постільну білизну, одяг на інший сезон, іграшки.
  2. Бортики. Фігурні бортики надають меблям незвичайну форму, а також не дозволяють дитині впасти на підлогу. Такі ліжка найкраще вибирати для малюків у віці 2-5 років.

 

Моделі без бортиків виглядають як звичайні ліжка, доповнені різьбленим узголів'ям та перегородкою у ногах. Додатково на ці елементи наноситься тематичний малюнок.

 

Щоб довше користуватися покупкою, потрібно вибирати довжину спального місця за ростом дитини, додаючи до нього не менше 20 см. Але краще робити надбавку в 40-50 см. Якщо ламельна основа окрема, можна відразу вибирати розміри стандартної «півтораспалки».

 

Матеріали і обробка

01.png 

У виробництві фігурних ліжок для дітей використовується ДСП і ЛДСП. Деревно-стружкові плити одночасно тонкі (від 1 до 2,2 см) і міцні. Вони досить легкі, тому перестановку в дитячій кімнаті робити нескладно, а ящик висувається без проблем.

 

Матеріали безпечні для здоров'я. Вони «бояться» тільки вогкості, тому відмінно підходять для установки в дитячій. Ламінована або пофарбована поверхня легко очищається від пилу, їй не шкодять бризки, не прилипає дрібне сміття. Якщо на плиті з'явився скол або вм'ятина, можна скористатися шпаклівкою і швидко повернути меблям первісний вигляд.

 

Простота обробки і доступна вартість ДСП і ЛДСП дозволяють підтримувати низьку вартість фігурних дитячих ліжок.

 

Яку тему і колір вибрати?

01.png 

Існує безліч варіантів оформлення ліжок для дітей. Є варіанти окремо для хлопчиків або дівчаток, а також багато універсальних моделей, придатних для всіх.

 

Найпопулярніші теми дитячих ліжок:

 

  • спорт (Формула-1, гонки, футбол);
  • машини (службовий транспорт, брендові авто);
  • персонажі (феї, плюшеві ведмедики, діти, тварини);
  • «Мультяшки» ( «Міккі Маус», «Історія іграшок», «Тачки», Hello Kitty).

 

Можна вибрати ще один варіант - меблі, оформлені ФотоПринт. На ліжку будуть зображені якісні яскраві фотографії з природою. Вони виглядають «дорослішими», але все одно залишаються яскравими, цікавими і незвичайними.

 

Найкраще рішення - дозволити дитині вибрати ліжко самостійно, обговорюючи з нею всі варіанти. Це допоможе розвинути самостійність, відповідальність і логічне мислення.

 

Яскравий колірний акцент в кімнаті дитини впливатиме на її поведінку і самопочуття. Тому забарвлення ліжка потрібно вибирати дуже ретельно.

 

Найпопулярніші кольори для дитячих меблів:

 

  • синій - налаштовує на спокійний лад;
  • жовтий - стимулює інтерес до навчання;
  • червоний - допомагає посилити активність дитини;
  • зелений - підсилює відчуття комфорту і затишку;
  • рожевий - класичний варіант для кімнати маленької принцеси.
  • білий - нейтральний варіант, можна купувати під наклейки і розмальовки.

 

Купівля яскравого ліжка-машинки або «мультяшки» - відмінний спосіб порадувати дитину, оформивши кімнату так, як вона хоче. Яскраві меблі «витерплять» будь-які ігри, допоможуть урізноманітнити дозвілля і можуть стати чудовим приводом покликати в гості побільше друзів. Правильно підібрана тематика і колір благотворно впливатимуть на здоров'я і характер дитини, допоможуть їй відчувати себе комфортно і впевнено.





Читайте також:

Матраци для нерівних поверхонь дивана
Матраци для диванів (топпери)
Ортопедичний матрац Севен Хіт
М'які меблі для вашого офісу
 
 +38 067 672 01 44
Viber
Telegram
Messenger
Замовити дзвінок