Шафи-купе: історія виникнення

  • 14 травня 2020 12:11:15
  • Нема 0
  • Переглядів: 592
  • 0
  Зараз складно знайти абсолютно вірні відомості про виникнення шаф-купе. Численні історики стверджують, що ще в шістнадцятому сторіччі майстри з Італії займалися виготовленням цих меблів. Ними цікавилися ті люди, які мали невеликий розмір жител, а двері таких шаф економили поважне простір кімнат.

  Початок початків

  Хоча є й така версія, що зачинателями масового виробництва шаф-купе були представники Країни Сходящего Сонця. Адже і зараз у багатьох історичних кінострічках про Японії можна побачити різноманіття розсувних систем дверей, якими користувалися жителі острівної держави.

  І лише через роки, цей винахід з'явилося на європейському континенті, коли генерали разом з Наполеоном розпочав наводити елементарний порядок у парубоцьких квартирах офіцерів своєї армії. Військова форма початку зберігатися за ширмою в спеціальних стелажах.

  Розвиток купейних меблів

  Модернізації, майбутні шафи-купе піддалися американськими підданими, які поставили ширму на коліщатка і постілі її по напівкруговими «рельсами» - з боку в бік. Двадцяте століття ознаменувалося повним вдосконаленням роликового механізму і впровадженням дзеркал, оснащених спеціальною захисною плівкою.

  Шафи-купе в нашій країні

  У нашій державі шафи-купе на замовлення, що з'явилися в дев'яностих роках минулого століття, відрізнялися явно підвищеною вартістю. Тому, придбати ці меблі могли тільки багаті люди. Перші шафи-купе на російських просторах не відрізнити вишуканим зовнішнім виглядом. Наявність однакових дзеркальних дверей і двох варіацій панельної різновиди (ДСП і шпоновані деревиною), - такими властивостями характеризувалися перші купейні шафи.

  Розвиток купейних меблів

  І лише ближче до початку нового сторіччя, з впровадженням у виробництво алюмінієвих (Neves) і сталевих профілів (Stanley), ці меблі стала набувати ті обриси, які характерні для наших днів. Розсувний механізм дверей обладнювався додатковими бічними стінками і дахом. Потім розробники шаф доповнили їх багаточисельними ящиками, призначеними для розміщення не тільки одягу, але і посуду, книг, меблів і інших речей.Додумались навіть до того, що деякі з шаф-купе стало можливим використовувати в якості письмового столу.

  Одним з головних елементів цих меблів є розсувні двері-купе, які їздять по напрямних. Щоб продовжити їх термін експлуатації, на вертикальному профілі набиваються спеціальні накладки, які попереджають процес зіткнення дверей зі стінкою. Також почали встановлювати в двері-купе доводчики і блокіратори. Таким чином, шафи-купе як невід'ємна частина сучасного комфортного житла, оскільки забезпечують усі зручності, а також задовольняють індивідуальні забаганки та потреби людей.

  Шафи-купе сьогодні

  У наш час можна використовувати різні системи шаф-купе (як традиційні ковзаючі, так орні і стулчасті). Крім того, компанії-виробники не стоять на місці і модернізують цю функціональну меблі з кожним роком. Так, наприклад, сьогодні в якості оформлення дверей можуть використовуватися скла з різним оформленням, тканина, шкіра, ротанг і навіть метал. А розсувні система дозволяє керувати купленими меблями навіть з допомогою пульта.
 
 +38 067 672 01 44
Viber
Telegram
Messenger
Замовити дзвінок