Посуд головне на кухні

  • 14 травня 2020 12:11:15
  • Нема 0
  • Переглядів: 380
  • 0

Минуло вже кілька тисяч років, як людина навчилася використовувати посуд. Сьогодні, посуд займає чільне місце в нашому житті. При цьому, наявність різних типів різноманітного посуду дозволяє зробити кулінарну роботу вельми цікавою і ефективною. Про те, навіщо необхідна посуда на кухні, яка вона буває і що входить в мінімальний набір посуду для сучасної кухні, піде мова в цьому матеріалі.

01.jpg

Які функції виконує посуд на сучасній кухні

У глибоку давнину функція будь-якого предмета посуду була вкрай проста - забезпечити можливість максимально ефективного приготування їжі з вихідних продуктів. При цьому, в ті часи, господиня, як правило, розташовувала невеликою кількістю таких предметів. Зате сьогодні, кількість типів посуду вражає своєю різноманітністю, тому все, що потрібно знати про столовий посуд, стане для вас важливим чинником при його виборі. Однак, функції сучасного посуду також досить різноманітні. Як правило, виділяють такі основні функції посуду.

01.jpg

Приготування їжі. Сьогодні є безліч спеціалізованих рішень для якісної термічної обробки продуктів різними способами. Для роботи з рідкими складовими існують каструлі і їм подібні рішення. Всілякі сковорідки, вогі і грилі застосовуються для смаження, гасіння їжі. Існують, як універсальні зразки посуду, в яких можна робити практично все, так і вузькоспеціалізована посуд. До першого типу можна віднести казан. До другого мантоварку. 


 





01.jpg

Подача їжі. Сучасна людина звикла до комфорту. А це означає, що сьогодні в його розпорядженні є різноманітна фарфоровий і фаянсовий посуд для розташування страв. Крім того, як мінімум, в західній цивілізації, повсюдно використовуються столові прилади з металу. Зокрема, маються на увазі вилки, столові ножі, ложки і так далі. Окрему категорію становить посуд зі скла і кришталю для напоїв. При цьому, для різних типів напоїв використовується різний посуд.


 



01.jpg


Прикраса інтер'єру. У кожному разі, посуд, в момент його застосування, є невід'ємною частиною інтер'єру кухні або їдальні. А в урочистих випадках, і вітальні. Отже, форма і забарвлення предметів посуду, що купується, повинні максимально гармонійно співвідноситися із загальним стилем інтер'єру приміщення. Як правило, сучасний вибір різноманітного посуду дозволяє, без особливих зусиль зробити оптимальний вибір.



Яка посуд використовується для основних способів обробки їжі

Як сказано вище, сучасний посуд виконує кілька функцій. При цьому, для кухні найбільш важливою з них, є функція приготування їжі. Як правило, необхідність наявності того чи іншого предмета посуду викликана конкретними вподобаннями господині і тим, які саме страви вона, як правило, готує. Як відомо, є п'ять основних способів термічного приготування їжі.

01.jpg


Варка. Під час цього процесу, їжа вариться в певній кількості рідини. Зрозуміло, що для такого завдання необхідні каструлі. При цьому, на кухні має бути кілька каструль різного об'єму. Сучасні каструлі відрізняються досить великою різноманітністю. При цьому, мається на увазі різноманітність, як форм і розмірів, так і матеріалів, з яких вони виготовлені.


 




01.jpg


Приготування на пару. Вважається, що їжа, приготована на пару, більш корисна і більш дієтична. Саме цим можна пояснити популярність різноманітних пароварок. Крім того, існують вузькоспеціалізовані вироби для такого процесу. Зокрема, окремий посуд пропонується для приготування таких страв, як тюркські манти або монгольські буузи.


 




01.jpg


Тушкування. Досить часто доводиться вдаватися до такого способу обробки продуктів, як тушкування. В принципі, тушкувати можна в різній посуді. Наприклад, в сковорідці з високими бортами або в зручній каструлі. Сам процес гасіння являє собою процес термічної обробки їжі в малій кількості рідини, і є чимось середнім між спекотною й варінням.


 




01.jpg


Смаження. Як правило, для смаження найбільш раціонально використовувати сковороду. Сьогодні є величезний вибір різних сковорідок, за допомогою яких можна приготувати все, що завгодно. Від елементарної яєшні до складних страв. При цьому, завжди можна вибрати собі сковорідку необхідного розміру з найбільш прийнятного матеріалу. Що стосується вартості такого виробу, то вона коливається досить значно.
 

 




01.jpg


Запікання. При цьому способі обробки продукту, створюються умови, коли з усіх боків на продукт впливає однакова температура. Це дозволяє отримувати вельми якісну їжу, яка ще й вельми корисна. Як правило, запікання на кухні відбувається в духовці. А відповідно необхідно мати різні типи посуду для запікання, як м'яса, так і борошняних та інших виробів.



Що входить в мінімальний набір посуду для сучасної кухні.

Слід зауважити, що підібрати мінімальний набір посуду для конкретної кухні не є особливо складним завданням. Зрозуміло, що кількість предметів того чи іншого типу кухонного посуду залежить від кулінарних потреб конкретної господині і її кулінарних амбіцій. Тим не менш, в будь-якому випадку, на кухні повинна бути наступний посуд.

Насамперед, потрібно мати три каструлі різних об'ємів. Непогано, також, придбати ковш з довгою ручкою. Крім того, на сучасній кухні повинні бути представлені, як мінімум, дві сковорідки. Для зручної роботи з макаронними виробами варто придбати якісний друшляк. І, звичайно ж, необхідно мати всі умови для оброблення і нарізки різних видів продуктів харчування. Як правило, для цього, на кухні повинні присутні дві обробні дошки і 3-4 якісних ножа.

Зрозуміло, що в будинку повинен бути набір тарілок, чашок, блюдець і столових приладів. Як правило, все це придбати не складає ніяких труднощів. Зате, повністю укомплектована кухня дозволить вільно готувати будь-які страви для сім'ї і завжди бути готовими до приходу гостей.


 
 +38 067 672 01 44
Viber
Telegram
Messenger
Замовити дзвінок