Класичні стилі обідніх стільців

  • 14 травня 2020 12:11:15
  • Нема 0
  • Переглядів: 118
  • 0
  Обідні стільці класичних стилів та барні стільці для вашого дому зберігають популярність з самої своєї появи на світ. Витончені лінії обідніх крісел відмінно вписуються в сучасну обстановку наших будинків. Оберіть, або справжній антикваріат або якісну репродукцію, стільці в класичному стилі будуть елегантним додаванням до інтер'єру їдальні.

Стиль королеви Анни

  У стільців в стилі королеви Анни висока відкрита спинка, увінчана декоративним гребенем. Їх можна впізнати по цільної вертикальної плоскої дошці в середині спинки, виконаної у формі вази або урни. Ніжки вигнуті і часто прикрашені різьбленням у вигляді черепашок. Ніжки нерідко закінчуються характерною деталлю - кігтями, стискаючими кулю. Ранні стільці в стилі королеви Анни робили з горіха. Пізніше стали використовувати червоне дерево, і ці стільці прикрашені більш складною і детальної різьбленням в порівнянні з першими версіями.

Стиль Чіппендейл

  Чіппендейловські меблі - перші меблі, названі по імені виготовлювача, а не монарха. Томас Чіппендейл створив багато дизайнів обідніх стільців, найчастіше з червоного дерева. Спинки у них більш декоровані, ніж у стільців королеви Анни, в тому числі верхня поперечина спинки. Дошка в середини спинки прикрашена отворами і різьбленням. Ніжки або прямі, або зігнуті, з кігтями, стискаючими кульки  на кінці.

Стиль Хепплуайт

  Характерна особливість обідніх стільців в стилі Хепплуайт - спинка у формі щита, серця або овалу. За допомогою різьби стільці прикрашаються неокласичними візерунками: урнами, фестонами і кісками. Ніжки прямі або звужуються донизу, з'єднані прямою поперечиною. Стільці Хепплуайт часто робили з червоного дерева, а іноді з вторинної деревини вишні або клена. Вони відрізняються витонченою простотою ліній.

Стиль Шератон

  Томас Шератон придумав дизайн обідніх стільців простого жіночного дизайну. Спинки у них майже прямокутні, але дуже відкриті, з вузькими, прикрашеними різьбленням стрижнями або витонченими завитками. Ніжки бувають простими, з жолобками, або злегка декорованими. Ніжки тонкі, прямі і злегка звужуються донизу, але зазвичай без перекладин. Якщо є підлокітники, то вони вузькі і витончено зігнуті. Сидіння завжди без оббивки.

Стиль Регентства

  Стільці в стилі Англійського Регентства схожі на неокласичний стиль, але поєднують його елементи з популярними на початку 19 ст. єгипетськими мотивами. Верхня поперечина спинки в більшій частині таких стільців схожа на вигнуту дошку - нагадування про стільці, виявлених в гробницях стародавніх єгиптян. Спинки відкриті, з однією лише горизонтальній дошкою зверху. Ніжки прямі або конусоподібні, часто закінчуються прикрашеними бронзою кігтистими лапами. Робили ці стільці частіше з червоного дерева, але іноді і з рожевого.

 
 +38 067 672 01 44
Viber
Telegram
Messenger
Замовити дзвінок