Що таке меблі лофт?

  • 14 травня 2020 12:11:15
  • Нема 0
  • Переглядів: 412
  • 0

Хочете створити модний інтер'єр в квартирі, будинку або кафе? Готуйтеся купувати меблі, яка виглядає так, як ніби чекала на горищі багато років! Але хто сказав, що такі меблі не може бути красивою?

   01.jpg

Як «мода бідних» залишилася без бідних

Стиль дизайну, званий лофт (в перекладі з англ. - горище), з'явився в 40е роки ХХ століття в Нью-Йорку і швидко став трендовим. В цей час серйозно подорожчала оренда житла межах міста, і власники промислових підприємств перенесли виробництв на околиці, де квадратний метр коштував дешевше. Будинки фабрик спорожніли, і миттєво привернули інтерес своєї, в порівнянні з житловим фондом, невисокою вартістю.

Фабричні і складські приміщення відрізнялися особливою надійністю, просторими кімнатами, великими вікнами і високими стелями. Вони були відмінним варіантом для художників і скульпторів - багато хто з них орендували собі там майстерні, в яких часто і жили. Дуже швидко богемне життя Нью-Йорка «переїхала» в такі переобладнані приміщення і ... зробила їх забагато дорогими.

Через 10 років бідний художник уже не міг собі дозволити велику квартиру з високими стелями в центрі міста - оренда «злетіла до небес». У лофти заселилися фінансисти, юристи та лікарі, а колишні мешканці змушені були шукати притулок в менш популярних місцях.

Прикмети модного горища

01.jpg

Ідеальне лофт-простір - приміщення без внутрішніх перегородок взагалі. Лофт повинен бути просторим, дає місце для сміливих експериментів.

Колірна палітра використовується холодна, відтінки можна охарактеризувати як «грубі» і «вицвілі» - коричневий, бежевий, червоно-цегельний, білий, сірий і чорний. Часто робиться одна контрастна стіна - наприклад, з імітацією цегельної кладки або з металевої штукатуркою.

У лофт зобов'язані бути архітектурні деталі, що нагадують про фабричному минулому - металеві сходи, труби, високі і широкі вікна. Всі ці деталі стануть стильними родзинками інтер'єру і навіть корисними пристосуваннями.

Що робити, якщо приміщення по габаритах не схоже на фабричний цех, але модний дизайн хочеться? Купити трендовую лофт-меблі, підібравши її під розміри квартири або кафе, і зонувати приміщення з її допомогою. Цей «пристосовницький» стиль називається нео-лофт.

Прагматика плюс естетика

Трендовый «фабричний »стиль передбачає вінтажну меблі з особливим« характером»:

  • матеріали - метал або масив дерева, іноді шкіра;
  • колір - темний або світлий, в холодному спектрі;
  • дизайн - «зістарений», грубі форми, незавершеність.

Витримана в промисловому дусі, меблі виглядає так, як ніби її вже багато років використовували. Однак, придивившись, можна помітити, що потертості і подряпини зажадали багато дизайнерського праці. А нарочито прості і грубі форми ретельно продумані і намальовані модним художником.

Лофт - стиль економічний і прагматичний. Щоб створити «фабрику» вдома, не обов'язково купувати дорогі меблі - важливо, щоб вона була стильною і незвичайної, щоб в ній відчувався дух епохи 40х років минулого століття. Предмети меблювання гранично функціональні і виразні, придатні для поділу простору на зони:

  • спальну;
  • рабочу;
  • кухонну;
  • вітальню.

Приклади таких предметів - відкриті вертикальні стелажі, ширми, перголи (решітки з дерева), кавові і журнальні столи, барні стійки, шафи і т.д. Крім того, для різних зон можна підібрати стильні:

  1. Шкіряні дивани. Лаконічний дизайн і груба на вигляд шкіряна оббивка успішно поєднуються з м'якістю, комфортом і надійністю. Диван допоможе відокремити зону для гостей або відпочинку від кухонної і спальної.
  2. Напівкруглі м'які крісла. Можуть бути власне кріслами, а можуть замінювати стільці. Оббиті шкірою або тканиною, що імітує шкіряну фактуру.
  3. Дерев'яні стільці. Виглядають як садові, але комфортні, як обідні. Можуть бути пофарбовані яскравими фарбами, щоб створювати кольорові акценти.
  4. Металеві ліжка. Маст хев для стилю лофт. Вони зручні, довговічні, виглядають «повітряно» і легко очищаються від забруднень. Зверху кладе ортопедичний матрац.

До покупної меблювання можна додати оригінальні речі, зроблені своїми руками.

Нове життя

01.jpg

Меблева барахолка або «рейд» по квартирах старих родичів (з взаємовигідним обміном) можуть принести багату здобич. Тумби, стільці, шафи, комоди і столи в стилі середини ХХ століття стануть органічним доповненням лофт. Доповніть їх стильними металевими елементами, перефарбуйте, полагодите - неповторний інтер'єр готовий!

Не обмежуйте себе в творчому пошуку - меблі лофт можна зробити з чого завгодно! Наприклад, пара-трійка старих валіз стануть журнальним столиком або тумбою. Давно не використовується дверне полотно можна відшліфувати перефарбувати, покрити лаком, поставити на ніжки - готовий обідній стіл. Металева драбина перетвориться в підставку для книг або кімнатних рослин. З промислових труб методом зварювання можна зробити перегородку для гостьової зони.

Найпопулярнішим матеріалом для самостійного облаштування лофт стали палети - дощаті підставки для будівельних матеріалів. З цих конструкцій можна зробити кухонні меблі - стіл і табуретки або стільці. У вітальні з них вийдуть дивани та полки. А ліжка з таких піддонів давно вже прикрашають спальні десятків квартир. Досить пройтися по таким заготівлях шліфуванням, морилкою або лаком.

Особливість меблів в стилі лофт - унікальний «характер», що дозволяє створити індустріальну атмосферу. Правильний вибір покупок і зонування приміщення дозволять зробити сучасною та модною навіть невелику кімнату.


Читайте також:
Як правильно вибрати невелику кухню?
Різновиди диванів для дому
Універсальні кутові дивани в чому плюси таких моделей?
 
 +38 067 672 01 44
Viber
Telegram
Messenger
Замовити дзвінок