Розкладні дивани для кімнати

  • 14 травня 2020 12:11:15
  • Нема 0
  • Переглядів: 386
  • 0

Диван з розкладним механізмом - одна з найбільших покупок. Такі меблі повинна служити довго і забезпечувати максимальний комфорт. Тому вибирати диван для кожної кімнати потрібно уважно, враховуючи всі - від особливостей механізму до форми і кольору.

 

Особливості підбору розкладного дивана в кімнату

01.jpg 

Розкладний диван - одночасно посадочне і спальне місце. Він може служити основним ліжком або перетворюватися на місце нічного відпочинку для гостей. Часто розкладні моделі вибирають для дитячих кімнат. Вночі вони дозволяють з комфортом спати, а вдень не займають багато місця - в кімнаті залишається більше простору для ігор.

 

Дивани, що трансформуються, встановлюють тільки там, де може знадобитися місце для сну:

 

  • в дитячій;
  • в спальні;
  • в ігровій;
  • в гостьовій;
  • у вітальні;
  • в широкому коридорі;
  • в офісній кімнаті відпочинку.

 

Призначення кімнати найбільше впливає на матеріал оббивки. У дитячих, ігрових, вітальнях і кімнатах, що примикають до кухні, потрібен водостійкий оббивний матеріал, який швидко чиститься і не вбирає запахи. Інший варіант - диван з будь-оббивкою, але простої форми. На нього потрібно пошити чохол з необхідними захисними властивостями.

 

Меблі в гостьових кімнатах і коридорах повинні бути стійкими до пилу. Тканина для віталень і офісних кімнатах відпочинку не повинна вицвітати, іноді та ж вимога пред'являється оббивці для спалень. У будинках і квартирах з тваринами краще заздалегідь витратитися на матеріал «антикіготь» - перетяжка зіпсованої тканини на великому розкладному дивані не коштуватиме дешево.

 

Як вибрати диван за розміром кімнати?

02.jpg 

На габарити дивана впливають не тільки розміри кімнати, але і меблі, встановлені ​​в ній. Наприклад, від радіаторів опалення до дивана потрібно залишати не менше метра вільного простору, щоб не зіпсувати каркас.

 

Якщо диван стоїть навпроти стіни, знадобиться вільний прохід в решту кімнати. Його варто робити не вже 40 см. Якщо поруч розташована шафа, відстань до неї має бути не менше ширини найбільшої дверці. Якщо шафа відноситься до категорії купе, необхідна відстань та ж, що і для стіни - від 40 см. Всі відстані вимірюються, коли диван розкладений.

 

Вважається, що найкраще вписуються в інтер'єр моделі, які не перевищують половини довжини кімнати.

 

Особливості розкладних механізмів

03.jpg 

Тип розкладного механізму залежить від чотирьох основних параметрів:

 

  • хто користується меблями;
  • як часто будуть розкладатися меблі;
  • в який бік повинен розкладатися диван;
  • яке підлогове покриття використовується в приміщенні.

 

Вік і фізичні можливості власника меблів потрібно оцінювати в першу чергу:

 

Механізми з автоматичними доводчиками вимагають мінімум зусиль при розкладанні. Їх потрібно вибирати для дітей, літніх або ослаблених людей. Вони можуть бути будь-якого типу, але частіше за все доводчиками обладнуються Алігатор, Дельфін, Пума, Пантограф.

Механізми, які зберігають постійну висоту дивана, рекомендовані дорослим і літнім людям - на них зручніше лягати, не потрібно докладати багато зусиль, щоб встати. Відповідні варіанти: Дельфін, Пума, Акордеон, Алігатор, всі варіанти Книжки, Пантограф.

Частота використання впливає на ціну меблів і рівень комфорту під час сну. Гостьові варіанти набагато дешевші за щоденні, але у них є ряд недоліків. Спальне місце виходить нерівним, постійно спати на ньому незручно, для розкладки потрібно докладати більше зусиль. Найпопулярніші механізми в цій категорії: Французька розкладачка, Седафлекс, Книжка, Клік-кляк.

  

Прямий диван може розкладатися вперед або убік. Кутові моделі «добудовують» спальне місце до повного прямокутника - вони не збільшують загальну довжину і ширину. Прямі розкладні дивани можуть ставитися в будь-яких кімнатах,кутові призначені для великих площ.

 

Вид підлогового покриття визначає, чи можна висувати додаткову секцію на коліщатках. Якщо підлога не продряпується і не продавлюється, можна використовувати виїзні механізми, наприклад, Дельфін. Якщо з покриттям потрібно обходитися акуратно, краще зупинитися на Пантографі, Пумі і аналогічних варіантах.

 

Також важливо враховувати, скільки кроків потрібно на розкладку дивана. Наприклад, з диванів Пума потрібно знімати подушки перед розкладкою. У єврокнижки потрібно не тільки висунути секцію вперед, але і опустити спинку на її місце. Найпростіше розкладаються: Книжка, Дельфін, клік-кляк.

 

Як вибрати диван під дизайн приміщення?

04.jpg 

Колір дивана залежить від розміру і освітленості кімнати, а також від забарвлення інших предметів інтер'єру. У кімнаті з тьмяним освітленням можна встановлювати тільки світлий диван. Якщо світла досить, можна вибирати будь-який варіант - і світлий, і темний. Чим світліші меблі, тим «легше» вони виглядають, візуально займаючи менше місця.

 

Чим менша кімната, тим простішим має бути дизайн дивана. Наприклад, в маленькій кімнаті краще ставити прямий двомісний диван з однотонною оббивкою без виступаючих декоративних елементів каркасу. Просторе приміщення дозволяє вибирати більш цікаві моделі, включаючи несиметричні, з різьбленими спинками, вбудованими полицями і столиками.

 

Оббивка не повинна «зливатися» з шпалерами - диван повинен бути на пару тонів темніше або світліше стін. Колір дивана повинен поєднуватися хоча б з одним з предметів інтер'єру. Наприклад, у світлій кімнаті можна поставити червоний диван - тоді в пару до нього купується пара червоних ваз або килим. Якщо в дивані використані два типи оббивки, пару потрібно підбирати тільки до одного.

 

Використовуючи ці правила, вибрати розкладний диван для будь-якої кімнати не складно. Він буде максимально зручним і довговічним, відмінно впишеться в інтер'єр і не створюватиме складнощів при збиранні.




Читайте також:
Універсальні кутові дивани: в чому плюси таких моделей?
Дивани на металевих основах: комфорт на багато років
Зручний міні-диван: секрети компактного і комфортного сну
 
 +38 067 672 01 44
Viber
Telegram
Messenger
Замовити дзвінок