Письмові столи для ваших підлітків

  • 14 травня 2020 12:11:15
  • Нема 0
  • Переглядів: 526
  • 0

Письмовий стіл - обов'язковий предмет меблів в кімнаті школяра-підлітка. Комп'ютерний стіл для виконання домашніх завдань не призначений - на ньому мало місця для книг і зошитів, не завжди можна забезпечити правильне освітлення. Як купити відповідний письмовий стіл для підлітка в Україні?

 

Вибір письмового столу за габаритами

01.jpg 

Правильно обраний письмовий стіл для підлітка допоможе зберегти гарну поставу і здорову спину. Педіатри рекомендують купувати для підлітків столи не менше:

 

  • 100 см в ширину;
  • 60 см в довжину;
  • 50 см у висоту.

 

Підставка для ніг повинна мати розміри не менше 50х50 см.

 

Важливо: найкращим вибором для зростаючої людини будуть моделі письмових столів, що дозволяють регулювати кут нахилу і висоту. Такі предмети меблів дорожчі від звичайних, проте вони служать довше - адже підліток швидко виростає.

 

Більш точні розміри столу в залежності від росту дитини:

01.jpg 

  • при зрості 130-145 см нижній край стільниці повинен відстояти від підлоги на 58+ см;
  • при зрості 145-160 см нижній край стільниці повинен відстояти від підлоги на 63+ см;
  • при зрості 160-175 см від підлоги до низу стільниці має бути відстань від 70 см;
  • при зрості понад 175 см від підлоги до низу стільниці має бути відстань від 76 см.

 

Важливо: коли підліток сидить за столом, лікті його рук повинні без проблем лягати на стільницю, при цьому плечі не повинні підніматися. Ноги повинні розташовуватися рівно, згинаючись в колінах під прямим кутом. Простір стільниці має бути такого розміру, щоб книга знаходилася від очей підлітка на відстані його витягнутої руки.

 

Вибір письмового столу за матеріалами

01.jpg 

За письмовим столом підліток проводить приблизно третину часу після шкільних занять. Тому до матеріалів, з якими він буде контактувати і з яких буде зроблений предмет меблів, висуваються вимоги:

 

  1. Екологічності. Матеріал повинен бути нетоксичним, не виділяти небезпечні речовини в атмосферу, не мати різкого або неприємного запаху.
  2. Надійності. Стіл витримує досить велике навантаження - школяр навалюється на нього, спирається ліктями. Тому матеріал не повинен боятися навантажень.

 

Найчастіше письмові підліткові столи виготовляють з ДСП, ЛДСП і МДФ, рідше - з натурального дерева.

 

ДСП, або деревно-стружкові плити, пресуються з тирси і склеюються в процесі натуральної смолою лігніном. Матеріал недорогий, досить довговічний, нетоксичний. Краї столів повинні бути закриті ламінатом, пластиком - тоді вони не пошкоджуватимуться, а меблі прослужать багато років.

01.jpg 

МДФ, або деревно-волокниста плита, пресується високотемпературним сухим методом з тирси дерева. Цей матеріал безпечний для здоров'я, привабливо виглядає, не боїться води і довго служить - часто не менше, ніж дерево.

01.jpg 

Деревні плити нерідко доповнюються міцним металевим каркасом, пофарбованим нетоксичного порошковою фарбою, а також каркасом з дерева або МДФ.

01.jpg 

Важливо: лаки і фарби, використовувані при виробництві письмових підліткових столів, зобов'язані бути гіпоалергенними, в ідеалі приготованими на водній основі.

 

Інтернет-магазин МебліХіт надає гарантію на товари 12 місяців.

 

Вибір письмового столу за конструкцією

01.jpg 

Найпоширеніші конструкції письмових столів:

 

  1. Однотумбові. Класична модифікація - компактна, легка, але з «урізаним» функціоналом. Підручники і зошити у школяра підліткового віку досить товсті, місця в одній тумбочці може не вистачити. Іноді ситуацію рятує ніша під стільницею, але тоді залишається менше місця для колін. Краще розташувати над таким столом полиці - більшу частину підручників можна розставити там.

  2. Кутові. Хороший варіант для маленьких приміщень. Це теж однотумбовий стіл, тому до нього рекомендується докупити полички.

  3. Двотумбові. Ще одне традиційне рішення, але надає більше місця для зберігання навчального приладдя, ніж однотумбові. Простору для ніг у такої модифікації трохи менше, ніж у першій.

  4. З додатковим модулем. Зручне рішення проблеми зберігання. Місця для ніг в такій конструкції багато, місця для зберігання - теж. Приставний модуль можна використовувати для рукоділля, творчості або читання.

 

Вибираючи конструкцію столу, врахуйте звички підлітка - йому може не подобатися необхідність відкривати дверцята і витягувати ящики. Тоді купите йому стіл з відкритими нішами на місці ящиків.

 

Вибір письмового столу за формою і дизайном

 01.jpg

Форма столу для підлітка може бути прямокутної або округлою. Округлені столи зустрічаються рідше, але вони стануть відмінною покупкою для школяра, який ставить собі синці об кути столу. Прямокутний стіл - компактна і практична класика, підходить до будь-яких просторів і інтер'єрів. Стільниця може бути і квадратною, але це не найбільш практичне рішення.

 

Психологи рекомендують вибирати столи нейтральних світлих кольорів - тоді ніщо не відволікатиме підлітка від занять. Оптимальний варіант - ламінація, що імітує колір і малюнок натурального дерева. Можна також купити пофарбований письмовий стіл - зупиніться на традиційних чорних, білих, сірих, бежевих, пісочних і коричневих відтінках. Відмовтеся від яскравих забарвлень.

 

Відмовтеся від дрібних деталей - вони легко ламаються, можуть нанести травму школяреві. Ідеальний письмовий стіл повинен бути максимально простим.




Читайте також:

Меблі для ваших дітей, переваги і плюси
Офісне крісло для керівника
Офісне крісло - двигун робочого процесу
Офісні меблі на замовлення на будь-який розмір і стиль

 
 +38 067 672 01 44
Viber
Telegram
Messenger
Замовити дзвінок