Поради як правильно вибрати меблі для дітей?

  • 14 травня 2020 12:11:15
  • Нема 0
  • Переглядів: 370
  • 0

Що встановити в дитячій кімнаті? Величезні каталоги меблів можуть ввести в ступор - так багато товарів пропонують сучасні виробники. Але частину з них можна відсіяти відразу - досить знати кілька базових критеріїв підбору.

 

Основні питання

01.jpg 

Вибираючи меблі в дитячу кімнату, загострювати увагу потрібно на:

 

  1. Безпеці. Речі повинні бути нешкідливими, нерозбірними, небиткими і максимально простими по конструкції.
  2. Зручності. Дитина повинна без проблем діставати до «своїх» полиць, вішалок, ящиків і т.д.
  3. Терміни служби. Малюк швидко ростиме - немає сенсу купувати дитячі меблі «на століття», якщо вже за пару років вони стануть непотрібними.

 

Також варто подбати про психологічний комфорт дитини і розвиток її смаку. Варто заздалегідь продумати колірну концепцію кімнати (в подальшому її можна буде змінити відповідно до темпераменту малюка). Найчастіше рекомендують вибирати відтінки бежевого, теплого зеленого, спокійного блакитного або оранжевого кольорів. Дерев'яні меблі (або з імітацією натуральної деревної текстури) відмінно вписуються в базові рішення і не дратують дитину.

 

Ліжка та крісла

01.jpg 

Дитина багато часу проводитиме в своїй кімнаті, і потрібно заздалегідь подбати про те, щоб обстановка ій не зашкодила.

 

Варто почати з ліжка для немовляти - першого предмета меблів, яким буде користуватися дитина. Важливо все - від стійкості (щоб малюк не перевернув його, відштовхуючись від стіни) до матеріалу матраца (до 3 років вибирайте жорсткий). У дитячому ліжечку не повинно бути занадто багато складних фігурних елементів або частих решіток - в них можуть легко застрягати пальці. Варто уникати моделей з балдахінами - немовля може заплутатися в тканині і отримати травму.

 

Ліжко для дошкільника може бути з напівтвердим матрацом. У віці 3-7 років дитині напевно сподобається «тематичне» спальне місце - машинка, карета, кораблик і т.д. Спальне місце школяра вже має бути ортопедичним. У цьому віці дитині краще купувати «доросле» односпальне або півтораспальне ліжко, але без ящиків - дітям складно підтримувати в них порядок.

 

Альтернативою ліжка (починаючи з трирічного віку) може стати розкладне крісло. Є тематично оформлені недорогі моделі (розраховані на дошкільний вік і початкову школу) і «дорослі» варіанти, якими можна користуватися і після закінчення школи.

 

Шафи і полиці

01.jpg 

Звичайні повнорозмірні шафи від підлоги до стелі не дуже підходять дитині. Їх можна купувати «на виріст», але тоді батьки повинні допомагати малюкові зі зберіганням речей. Кращим варіантом буде шафа-купе з розсувними дверцятами, двома підвісними секціями, декількома нижніми ящиками і вертикальною стійкою з полицями. На верхніх секціях зберігатиметься одяг на інші сезони, на нижніх - все, що може знадобитися швидко.

 

Комоди з висувними ящиками - не найкраще рішення, якщо вони вже не вбудовані в ліжко. Роликовий механізм може швидко зноситися - користуватися ним буде важче, а ящики вискакуватимуть або застрягатимуть. До того ж, в шафі можна побачити весь одяг відразу - комод такої можливості не дає.

 

Полки розміщуйте на комфортній для дитини висоті. Це питання безпеки - намагаючись дістатися до високої полиці, малюк може впасти і отримати серйозну травму. Якщо дитина займається спортом в кімнаті або просто любить активно гратися, не варто купувати шафи зі скляними і дзеркальними дверцятами.

 

Столи та стільці

01.jpg 

З початком навчання дитині буде потрібне спеціальне місце для занять. Воно повинне:

 

  • сприяти формуванню правильної постави;
  • давати достатньо місця для роботи;
  • не викликати швидкої втоми і почуття дискомфорту.

 

Враховуйте велику роль гаджетів в життя сучасних дітей - на робочому столі дитини має бути достатньо місця і для класичних занять, і для комп'ютера (ноутбука, планшета і т.д.). Якщо місця достатньо, в дитячій можна встановити два столи - для ПК і для інших завдань.

 

У «просунуті» комп'ютерні столи вбудовані полички і скриньки, які допоможуть краще організувати робочий простір. Аналогом для класичного столу можуть стати або окремі органайзери, або комплектне бюро.

 

Пам'ятайте - дитячі комп'ютерні столи повинні бути досить низькими, щоб не створювати додаткового навантаження на зап'ястя. Якщо ви вже купили малюкові високий стіл, підберіть крісло з регулюванням висоти до комфортного рівня.

 

Для дітей старшого віку можна купувати звичайні офісні меблі. А якщо ваша дитина багато часу проводить за ПК, подаруйте їй спеціальне ергономічне геймерське крісло. Воно дозволить мінімізувати шкоду для постави і підтримуватиме тіло в зручному положенні.

 

Тумби, табуретки, банкетки

01.jpg 

Маленькій дитині буде складно користуватися звичайними високими стільцями - потрібно придбати аналог. Можна вибрати мініатюрні стільчики для шкільних парт, низькі табуретки або банкетки. На них малюкові буде зручно сідати, наприклад, щоб взутися.

 

Тумби також будуть корисні. На них можна встановити лампу, покласти телефон або книгу, поставити нічний стакан води або електронний будильник.

 

З чим доведеться зіткнутися

01.jpg 

Дитяча активність може виявитися руйнівною навіть для дуже міцних меблів. Тому багато батьків роблять вибір на користь бюджетних рішень, розрахованих на 3-7 років використання. Меблів випускається багато, і при їхній покупці обов'язково треба перевіряти:

 

  • якість каркаса і наповнювача (їх повинно вистачити на заявлений термін);
  • наявність токсичних домішок в фарбах і тканинах (часто визначається за «кислотними» кольорами).

 

Також стежте за тим, щоб всі торці були оброблені, а конструкція не мала виступаючих гострих частин.


Читайте також:
Меблі для ваших дітей, переваги і плюси
Комп'ютерні крісла для дітей
Поради як правильно вибрати меблі для дітей?

 

 
 +38 067 672 01 44
Viber
Telegram
Messenger
Замовити дзвінок