Садові гойдалки

  • 14 травня 2020 12:11:15
  • Нема 0
  • Переглядів: 179
  • 0
Відпочинок на свіжому повітрі завжди приваблює більшість людей. Як правило, якісної організації такого відпочинку на дачній чи присадибній ділянці сприяють хороші і функціональні садові меблі. Особливо цікаво і привабливо серед зелених насаджень виглядають садові гойдалки. Про те, які вони бувають і яким чином підібрати найкращий варіант для конкретного випадку, піде мова в даному матеріалі.

01.jpg

Основні переваги використання садових гойдалок

Садові гойдалки, шезлонги і дачні меблі міцно увійшли в життя власників присадибних і дачних ділянок. При цьому, роль садових гойдалок дещо ширша, ніж прийнято вважати серед більшості людей. Як правило, садові гойдалки виконують дві основні ролі на ділянці: функціональну і декоративну.

З точки зору функціональності, даний пристрій дозволяє урізноманітнити відпочинок на свіжому повітрі. Якщо в саду є такі гойдалки, то це дозволяє не тільки забезпечити розваги для дітей. Хороші гойдалки можуть стати улюбленим місцем відпочинку і релаксації, також, і для дорослих. Під час проведення різних заходів на свіжому повітрі, наявність гойдалок дуже сприятливо позначається на загальній емоційній обстановці.

З естетичної точки зору, садова гойдалка є досить помітним і, безумовно, важливим елементом ландшавтним дизайну конкретної ділянки місцевості. Зрозуміло, що необхідно підібрати найбільш оптимальний варіант виробу. Зокрема, досить красиво і доречно, серед зелені, виглядають гойдалки з дерева. Хоча, сучасні вироби зі сталі, також можуть чудово вписується в ландшафт, привносячи в нього особливу родзинку.

Які бувають садові гойдалки

Сьогодні існує досить багато різноманітних типів і моделей подібних виробів. Як правило, їх можна класифікувати за кількістю посадкових місць і по основним матеріалом, з якого вони виготовлені.

З кількістю посадочних місць нерозривно пов'язана мінімальна вантажопідйомність конкретного виробу. Вважається, що для 2-х місцевих гойдалок необхідно витримувати вагу до 200 кг, для тримісних - 300 кг. І так далі.

А ось з точки зору використовуваних матеріалів, гойдалки можна поділити на три основні типи, кожен з яких має свої переваги і свої недоліки.

01.jpg

Дерев'яні садові гойдалки. Це класика, яка чудово прикрасить будь-який ландшафт. Однак, по справжньому міцними і безпечними можуть бути тільки вироби з твердих порід дерева: дуба і бука. Дерев'яні гойдалки, також відрізняються досить оригінальним виконанням з використанням всіх можливостей натурального дерева. Звичайно ж, вони екологічні. Тільки ось ціна на такі вироби досить висока. Та й догляд за дерев'яними виробами потрібен більш ретельний.


01.jpg

Комбіновані вироби. В даному випадку, мова йде про вироби, основу яких складає сталевий каркас, який повідомляє їм міцність. Разом з тим, такий каркас може доповнюватися різними декоративними і не тільки, елементами, які дозволяють зробити зовнішній вигляд іззделія оригінальним і вельми красивим. Такі вироби коштує трохи дешевше виробів з натурального дерева твердих порід.



01.jpg

Садові гойдалки зі сталі. Це найбільш економічний тип подібних виробів. Як правило, основа таких гойдалок робляться з оцинкованих профілів сталевих труб. Каркас такого виробу дуже легкий, але дуже міцний. Що стосується естетичної сторони питання, то такі гойдалки можуть мати найрізноманітнішу форму. А використання різних сіток, матраців і тентів, робить їх дуже функціональними. Легкість, міцність і невибагливість - ось три основні якості гойдалок зі сталі.


Слід знати, що сучасні гойдалки можуть бути обладнані кількома типами сидінь. При цьому, вони досить зручні, в будь-якому випадку. Адже, що застосовуються тканини і наповнювачі, для таких сидінь, створені саме для використання в меблевих виробах. Не варто забувати також і про тенти, які захистять від дощу або палючого сонця. А спеціальні протимоскітні сітки здатні вберегти відпочивальника людини від настирливих комах.

На що слід звернути увагу, вибираючи гойдалки

Як вже говорилося вище, вибір садових гойдалок досить великий. З цієї причини, далеко не завжди, покупець знає, на що саме слід ображать увагу, при покупці такого виробу.

В першу чергу, слід розібратися сгабарітамі обраного вироби, в зібраному вигляді, і тим місцем, де його планується використовувати. Як мінімум, гойдалки повинні туди поміститися, не заважаючи проходу людей. Якщо мова йде про складному виробі, яке забирається на зиму, слід визначити його габарити в складеному вигляді, і подумати де саме його можна зберігати.

Потрібно приділити увагу тому, яким чином сидіння кріпиться до опорній рамі. У якісних виробах, пружина чіпляється за приварену до рами петлю. Це дозволяє уникнути деформацій вироби і, як наслідок, зниження його функціональності і, навіть, безпеки.

Вибираючи сидіння, слід віддавати перевагу міцним і довговічним виробам з сталевої сітки. На них, як правило, кладуть спеціальні матраци з найрізноманітнішими напонітель. Як правило, найчастіше, це поролон або поліестер. Другий варіант кращий. Що стосується тканин, якими оббиті матраци та подушки, то вони бувають бавовняними і синтетичними.

Таким чином, вибір садових гойдалок - дуже відповідальний момент. Проте, якщо все зважити правильно і врахувати всі особливості майбутньої експлуатації, завжди можна знайти оптимальний варіант, який повністю підійде для конкретної ситуації.


 
 +38 067 672 01 44
Viber
Telegram
Messenger
Замовити дзвінок