Мінімізація меблів: новий тренд або скептичне ставлення до меблів?

  • 14 травня 2020 12:11:15
  • Нема 0
  • Переглядів: 183
  • 0

Чому, кажучи «модний інтер'єр», «сучасний інтер'єр», ми все частіше маємо на увазі інтер'єр в стилі мінімалізм? Ми перестали цінувати красиві речі і затишок або ж втомилися від нагромаджень предметів? 

Мінімізація меблів.jpg

У статті:

Де з'явився

Головні ознаки меблів в стилі мінімалізм

Що «вміє»

Скепсис або тренд?


Де з'явився

Стиль мінімалізм - подарунок японської культури. Жителі Країни Вранішнього Сонця завжди прагнули до простоти, пошуку прихованої краси і сенсу. Використовуючи природні матеріали - дерево, папір, камінь, тканину - вони створювали інтер'єри, що дозволяли відшукати внутрішню гармонію. Маленькі столики і відсутність стільців, циновки і підлогові матраци для сну, прості форми і повне самообмеження в засобах художнього самовираження - все це японський інтер'єр. За задумом майстрів, таке оточення розвиває свободу думки, здатність споглядати красу навколишнього світу і задовольнятися мінімальним.

Подарунок від Сходу сподобався європейцям, вони адаптували японські особливості до своїх умов життя і звичок. Однак головне залишилося незмінним - максимум незайнятого простору і гранична функціональність.

Чим примітний

Чим примітний.jpg

Головні ознаки меблів в стилі мінімалізм:

  • використання строгих простих форм;
  • мінімум елементів декору, дрібних деталей;
  • монохромне або пастельне забарвлення, відсутність принтів;
  • сучасні матеріали - дерево, шкіра, пластик, скло, метал, тканина.

При всій своїй простоті мінімалістичні меблі дають великий вибір засобів самовираження через інтер'єр. Саме тому їх люблять творчі люди.


Що «вміє»

Що «вміє».jpg

Прості геометричні меблі відрізняються від більш вигадливих «колег» за рядом властивостей. Вони вміють:

  1. Бути функціональними. Меблі в стилі мінімалізм - «продукт генної інженерії». Зокрема, модульні меблі можуть перетворюватися практично на будь-який предмет інтер'єру, від столу і пуфа до дивана і ліжка. Такими меблями можна зонувати простір в приміщенні, це особливо актуально для невеликих квартир.
  2. Бути затишними. Мінімалізм - це не тільки холодні білі інтер'єри, зараз дуже популярний екомінімалізм, який використовує рустикальні мотиви.
  3. Бути красивими. У граничній простоті є особлива краса і елегантність. Головне, підібрати меблі під розміри, призначення і загальний дизайн приміщення. Для кращої сполучуваності предметів меблів один з одним придумані модульні системи.
  4. Бути зручними. Мінімалістичні меблі враховують будову людського тіла. Крім того, простотою форм і відсутністю дрібних деталей вони значно спрощують життя своїм власникам - не потребують багато часу для прибирання.

Меблі в стилі мінімалізм дозволяють раціонально використовувати кожен сантиметр площі, завдяки чому ви отримуєте максимум корисного простору для руху і активного повноцінного життя.


Скепсис або тренд?

Скепсис або тренд.jpg

Чи можна сказати, що всі, хто вибирає мінімалістичний підхід, не довіряють меблям в цілому і оскаржують важливість їхньої ролі в людському житті? Навряд чи. Сумнів і недовіра швидше породили б відмову від меблів як таких, в той час як цінителі мінімалізму підбирають меблі зі смаком і піклуються про гармонію свого інтер'єру не менше, ніж шанувальники класики, ампіру та інших стилів.

Мінімалізм - тренд відмови від надмірностей, прагнення чітко визначити функцію речі: не людина повинен служити «багатому» предмету меблів, доглядаючи за ним, а практичні і красиві меблі повинні полегшувати життя людини, звільняючи в її житті місце для самореалізації і творчості.

 
 +38 067 672 01 44
Viber
Telegram
Messenger
Замовити дзвінок