Вибираємо люстру для вітальні

  • 14 травня 2020 12:11:15
  • Нема 0
  • Переглядів: 120
  • 0

Як відомо, вітальня є одним з найважливіших приміщень в будинку. Саме тут, найчастіше, збирається сім'я у повному складі. Тут же, приймають гостей. Для того, щоб створити комфортну зону відпочинку, ви можете дізнатись про шкіряні меблі або меблі з мікрофібри - подібності та відмінності, журнальні столи, освітлення і т. д. Саме тому, вимоги до оформлення вітальні досить високі. При цьому, одним з компонентів вдалого інтер'єру є освітлення. Як правило, основним джерелом висвітлення у вітальні є люстра, яка, до того ж, виступає, як один з найпомітніших елементів інтер'єру. Про те, яким чином підібрати оптимальну люстру для вітальні і піде мова в цьому матеріалі.

01.jpg

Головні функції люстри у вітальні

Широкий вибір різних моделей сучасних виробів такого типу, робить вибір конкретного рішення для конкретної ситуації досить непростою справою. Зрозуміло, що є досить багато факторів, які впливають на результат такого вибору. Тим не менш, в будь-якому випадку, необхідно пам'ятати про те, які 3 основні функції виконує будь люстра в приміщенні в цілому, і у вітальні, зокрема. 

01.jpg

Висвітлення вітальні. Перш за все, люстра потрібна для того, щоб освітлювати приміщення в темний час доби. При цьому, слід зауважити, що вона повинна давати рівний комфортний світ для того, щоб люди в приміщенні, в даному випадку у вітальні, могли себе почувати зручно і невимушено. У добре освітленому приміщенні повинна бути можливість вільно читати, дивитися телевізор або користуватися планшетом та іншими подібними пристосуваннями.







01.jpg

Виділення світлом ділянок інтер'єру. Ще одним завданням, яке вирішує люстра, є висвітлення певних деталей інтер'єру. Як правило, інтер'єрний дизайн припускає використання джерел освітлення для того, щоб виділити певні області інтер'єру вітальні, залишаючи в тіні інші зони. Таким чином, за допомогою люстри можна успішно вносити значні зміни в візуальне сприйняття інтер'єру в цілому, і його деталей, зокрема. 







01.jpg

Елемент інтер'єру вітальні. Сучасна люстра являє собою, часом, справжній витвір мистецтва. Не дивно, що красива оригінальна люстра, в більшості випадку, є одним з найпомітніших елементів будь-якого інтер'єру. А це означає, що вибираючи даний виріб, необхідно співвідносити його стиль і зовнішній вигляд зі стилем інтер'єру у вітальні. Найширший вибір різноманітних моделей люстр, представлених у торговельній мережі нашої країни, дозволяє, без проблем, підібрати оптимальне рішення для будь-якого конкретного випадку.



Про що слід пам'ятати, вибираючи люстру для вітальні

Вибираючи з безлічі пропонованих в торгових точках України рішень, слід розуміти, що велике значення мають параметри приміщення, в якому планується використання конкретної моделі. При цьому, залежно від конкретних особливостей того чи іншого приміщення, належить приймати певні рішення щодо розміру, стилю і навіть кількості використовуваних люстр.

Перш за все, слід звернути увагу на висоту приміщення. Якщо у вітальні досить низькі стелі, то деякі моделі люстр не можуть бути використані тому, що їх конструкція зробить їх занадто низькими, і вони просто будуть заважати людям у вітальні. У таких випадках, більш доречно використання не дуже великий короткої люстри, яка ідеально впишеться в інтер'єр, і створить ілюзію висоти, за рахунок власної короткої форми. І навпаки, високі стелі припускають використання звисаючих моделей, які розташовують джерело освітлення на оптимальній висоті. У будь-якому випадку, необхідно знаходити оптимальне рішення для кожної ситуації.

Ще одним моментом, на який слід звернути пильну увагу, є розмір вітальні. Справа в тому, що якщо в маленькій вітальні люстра може якісно освітити все приміщення в достатній мірі, то приміщення значних розмірів потребують додаткових джерелах світла. Досить поширеним вирішенням такої проблеми є використання декількох люстр. Зрозуміло, що таке рішення має гармоніювати із загальним інтер'єром вітальні і при цьому, забезпечувати висвітлення всього приміщення. Іншим варіантом рішення, може бути використання досить потужною люстри. Однак, в останньому випадку, доведеться використовувати додаткові світильники в тих зонах вітальні, які необхідно виділити або де люди планують, наприклад, читати книги.

Слід розуміти, що вітальня - це місце, де люди проводять своє дозвілля. Крім того, саме в цій кімнаті, як правило, приймають гостей. Отже, необхідно забезпечити якісне освітлення, яке сприятиме комфортному спілкуванню, і не створюватиме незручностей. А це означає, що необхідно не тільки вибрати люстру, але й оснастити її джерелом освітлення найбільш оптимальних параметрів. Як правило, для вітальні найбільш підійдуть низькотемпературні лампи з теплим жовтим світлом або лампи среднетемпературного типу, які забезпечують рівне світло білого кольору. Звичайно ж, в люстрах для вітальні не слід використовувати лампи розжарювання. Вони не тільки вельми неекономічні, але і значно нагріваються. Найбільш оптимальним варіантом є використання світлодіодних рішень, які представлені, в українських торговельних мережах, досить широко.

Таким чином, вибір люстри для такого приміщення, як вітальня, є досить відповідальним завданням. Адже, від цього вибору залежить не тільки сприйняття інтер'єру вітальні, але і комфорт людей, які будуть користуватися цим приміщенням. При цьому, слід зауважити, що багатий вибір різноманітних рішень, пропонований в нашій країні, дає можливість, без проблем, підібрати необхідний варіант, в будь-якому випадку.


 
 +38 067 672 01 44
Viber
Telegram
Messenger
Замовити дзвінок